Start nu met sparen voor uw huis, of een huis voor uw kinderen

Start nu met sparen voor uw huis, of een huis voor uw kinderen

Wie spaart die vergaard. Begin tijdig met het plannen van je aankoopplannen.

Het lijkt zeer aantrekkelijk om nu een huis te kopen. Immers, de hypotheekrente is laag, en de huizenprijzen zijn dat relatief gezien ook! Ideale omstandigheden dus. Helaas is het verkrijgen van een hypotheek de afgelopen jaren sterk gewijzigd. Een rode draad hierbij is dat u als huizenkoper geen bijkomende kosten in uw hypotheek kunt meefinancieren.

De regels rond het verkrijgen van een hypotheek zijn de afgelopen jaren sterk gewijzigd. Een rode draad hierbij is dat u als huizenkoper de komende jaren steeds minder aan bijkomende kosten in uw hypotheek kunt meefinancieren. Hierdoor wordt het sparen voor een hypotheek steeds belangrijker. U heeft gewoonweg zelf een potje met geld nodig als inbreng. We leggen u graag uit wat de gevolgen zijn van deze veranderende wetgeving.

Extra kosten bij de aanschaf van een woning.

Als u een huis gaat kopen, kunt u te maken krijgen met de volgende (extra) kosten:

  • Makelaarskosten; van € 500 (via Fintura) tot 2% over het aankoopbedrag.
  • Taxatiekosten; € 400 –  € 600)
  • Hypotheekadvieskosten; € 1.500 – € 3000)
  • Notariskosten; € 750 – € 950
  • Overdrachtsbelasting; 2% van de koopsom van de woning

Deze kosten kunnen niet meegefinancierd worden binnen uw hypotheek. U kunt maximaal 100% van de waarde van een koopwoning lenen. Alle kosten boven de koopsom moet u gewoonweg uit eigen portemonnee betalen. Ter voorbeeld: voor de aankoop van een woning van € 150.000 moet u al snel rekenen op zo’n € 7.500 aan extra kosten.

Overweegt u om een eigen huis te gaan kopen? Of wilt u uw kinderen financieel ondersteunen bij de aankoop van een huis? Laat ons dan met u meedenken hoe u dit financieel het beste aan kunt pakken. Wij kunnen u hierover gericht adviseren.

Overweegt u de aankoop van een woning?
Wij rekenen graag voor u uit wat de mogelijkheden zijn!

Sluit zijbalk