“Henk adviseerde ons een combinatie van diverse leningvormen en rentevast periodes. In een leesbaar financieel rapport zagen we dat we hiermee nu en na pensionering een betaalbare woonlast realiseerden.”

Groen Hypotheek Advies

Als financieel adviseur hebben wij helder in beeld welke hypotheekvormen er zijn en onder welke voorwaarden deze zijn af te sluiten. Maar het is natuurlijk ook onze taak dit te vertalen naar uw persoonlijke situatie.

Gaat u een woning kopen (bestaand of nieuwbouw) of heeft u andere hypotheek-gerelateerde vraag? Wij helpen u graag met het maken van goede keuzes in de wirwar van wet- en regelgeving.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.
Wij geven u graag een helder advies over zaken zoals:

 • Voor het eerst een woning kopen (starters)
 • Kopen van een volgende woning (doorstromers)
 • Verbouwing financieren (extra opname)
 • Hypotheek wijzigen (bij huidige bank of geheel herfinancieren)
 • Rente aanpassen (al dan niet met boete)
 • Verpande overlijdensrisicoverzekering omzetten
 • Maximale hypotheekberekening en maandlasten (indicatief)
 • Overwaarde opnemen voor consumptieve besteding of inkomen
 • Nog vele andere situaties en wensen

Enkele Hypotheek Tips

Bij de aankoop van een woning betaal je niet alleen de koopprijs. Veelal moeten er ook kosten koper (k.k.) betaald worden. Dat geld niet voor nieuwbouw. Het gaat hierbij om de overdrachtsbelasting van 2,0 %, de kosten voor een leveringsakte (notarieel eigendomsbewijs) en veelal ook de kosten voor het regelen van een bankgarantie.

Vervolgens dient u voor het regelen van de hypotheek rekening te houden met de kosten van de notaris (hypotheekakte), taxatie, NHG, advies en bemiddeling. De vuistregel is dat je circa 106 % nodig heeft van de koopprijs.

Vanaf 2018 kunt u maximaal 100 % van de koopprijs financieren.

Het bedrag aan in te brengen eigen middelen is dan snel 6 % van de koopprijs. Dit is de hoofdregel. In een aantal situaties is er minder of geen eigen geld nodig, informeert u bij ons naar de mogelijkheden.

Je bent een starter wanneer je voor het eerst een eigen woning koopt. Om voor rente-aftrek in aanmerking (zgn. Box 1 lening) te komen zijn er nog twee hypotheekvormen toegestaan: de annuïteiten- en de lineaire hypotheek. Een combinatie van beide is ook mogelijk.

Een aflosvrije hypotheek betekent voor een starter geen aftrek van de betaalde rente over deze hypotheekdeel (zgn. Box 3 lening). Dit beperkt de hoogte van de maximale hypotheek.

Een huis kopen dat onbereikbaar lijkt. Met de SVn Starterslening leen je op een verantwoorde manier nét dat beetje extra waardoor je jouw eerste droomhuis toch kunt kopen.

De Starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis en het bedrag dat u bij uw bank kunt lenen. De Starterslening is een aanvulling van de gemeente of provincie op jouw eerste hypotheek. Ik kan je helpen bij het verkrijgen van de gewenste starterslening. Meer info vind je op www.svn.nl.

Het treffen van energiebesparende maatregelen, zoals het isoleren van de woning, HR++ beglazing of de aanschaf van een zuinige HR ketel, draagt bij aan een lagere energierekening. Bij de berekening van de maximale lening op jouw inkomen mag daarom een bedrag tot maximaal 9.000 euro aan kosten voor het treffen van energiebesparende maatregen buiten beschouwing worden gelaten. Dus je kunt meer lenen.

Ook voor de aankoop van energiezuinige woningen mag ditzelfde bedrag buiten beschouwing gelaten worden. De definitie van een energiezuinige woning is een woning met energielabel A++ of hoger (afgegeven voor 1 januari 2015) of met een Energie-index of Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,6 of lager. Voor energieneutrale woningen, ook wel ‘Nul op de Meter’ woningen, geldt een verruiming van de LTI van maximaal 25.000 euro mits er een garantie hiervoor is afgegeven door de bouwer.

Let op: deze verruiming van de LTI geldt alleen voor toetsinkomens vanaf 33.000 euro!

Dit is een veilige manier van financieren, met meestal een aanzienlijk lagere rente en een beperking van financiële risico’s.

De NHG grens geldt voor woningen met een koopprijs tot € 290.000 k.k. (2019) plus maximaal 6% aan Energie Besparende Voorzieningen (EBV), du8s maximaal € 307.400 euro.
Het bedrag boven de ‘normale’ kostengrens van 290.000 euro moet wel volledig aan energiebesparende maatregelen zijn besteed.

Denk je na over het kopen of verbouwen van een woning? Bereken dan hier hoeveel je op basis van jouw financiële situatie maximaal met NHG kunt lenen. Let op: deze toets geeft een indicatie. Maak voor een exacte berekening en meer informatie over NHG een afspraak met mij.

Ik ben specialist in NHG financieringen en vertel je er graag meer over.

Een HR ketel, gevel-, dak-, leiding- vloerisolatie, HR++ (of hoger) beglazing, energiezuinige kozijnen en/of deuren en daarmee gelijk te stellen constructieon­derdelen, energiezuinige ventilatie inclusief hoog rendement ventilatoren, een warmtepomp, warmteterugwinning, een zonneboiler, zonnecellen of een combinatie hiervan.

Dit is een onafhankelijke, gespecialiseerde en erkende adviseur om advies te geven omtrent energiebesparing. De kosten voor het op laten stellen van een rapport liggen rond de 200 tot 300 euro. Er zijn ook gemeenten die een energieadviseurs in dienst hebben voor hun inwoners. Klik hier voor meer informatie.

De maximale lening op  is 100% van de marktwaarde (vóór uitvoering van de maatregelen) plus de kosten van Energiebesparende voorzieningen, zo lang deze niet meer bedraagt dan 106% van de waarde van de woning na verbouwing.

Voorbeeld:
Marktwaarde € 200.000
Kosten reguliere verbouwing € 0
Kosten energiebesparende voorzieningen (EBV) € 8.000
Marktwaarde na verbouwing € 205.000
Maximaal toegestane lening (LTV): € 208.000.

Tot maximaal 6% van € 200.000 = € 12.000 kan aan EBV worden gefinancierd.

Het is niet nodig dat een taxatierapport een waarde na EBV vermeld.

Informeer bij mij naar de mogelijkheden om zo met EBV geld te verdienen met je huis.

Een Hypotheek met Visie en Oog voor de toekomst

Op een Fintura Advies kan je bouwen

Berekenen

Via onderstaande knoppen kan je een popup of pagina openen voor  een aantal berekeningen.

Wil je exact weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen? Vraag mij dan om een onafhankelijk advies. Dan weet je exact wat mogelijk. Ik kan je coachen door het hypotheektraject van A tot Z. Met elkaar krijgen we het voor elkaar.

De berekeningen zijn een indicatie en houden geen rekening met een groot aantal persoonlijke factoren.

Wil je een berekening op maat? Maak dan een afspraak met mij voor een gratis oriënterend gesprek.
Een gesprek is persoonlijk en helpt je om alles goed te begrijpen, zodat je de juiste keuzes kunt maken.

Wat wil je weten of berekenen?

Popup venster

Subpagina Fintura

Externe website

Sneltoets NHG maximale hypotheekberekening

Open Popup

​Annuïteit berekenen

Open Popup

​Actuele rentestanden

Open Popup

Premie overlijdensrisico-verzekering (ORV)

Open Popup
Extra lenen om je huis te verduurzamen
daar word je rijker van

HET ENERGIE-BESPAARBUDGET

Extra lenen om je huis te verduurzamen

Een nieuw huis zoeken is een spannende tijd. Als je het huis van je dromen hebt gevonden, zijn er heel veel dingen tegelijk waar je aan moet denken. Het rond krijgen van je hypotheek bijvoorbeeld.

Je staat er misschien niet bij stil, maar dit is ook hét moment om verduurzaming van je woning te bespreken.

Je mag maximaal 100% van de waarde van je woning lenen. Tenzij je investeert in energiebesparende maatregelen. Dan mag je 6% meer lenen om milieubewust en comfortabel te wonen, vaak met lagere woonlasten.

Vraag je hypotheekadviseur naar de financiële mogelijkheden van het Energie Bespaar Budget.

Klik op de afbeelding of onderstaande knop voor het openen van het Groene Energie Boekje  (PDF opent een popup venster).

In het Energieboekje vind je een aantal tips voor het verduurzamen van je nieuwe woning. Pak die kans want nu kan het!

Hypotheek informatie

Tabblad 1:
Meer informatie over hypotheekvormen staat helder uitgelegd op de website van Florius.

Tabblad 2:
Een hypotheekstappenplan is overzichtelijk weergeven op de website van Venn Hypotheken

Tabblad 3:
Via de website www.annuiteit-berekenen.nl kan je een aflossingsverloop van een annuïteitenlening weergeven.

Download:
Je kan een aflossingsverloop eventueel ook maken via download van dit Excel sheet.

Scroll in onderstaand venster voor meer informatie over hypotheekvormen op de website van Florius

Geldverstrekkers

Zoek...en vind de antwoorden bij mij

Fintura doet zaken met vertrouwde geldverstrekkers voor hypotheken. Je vind ze hieronder op alfabetische volgorde.

Klik op het logo hieronder voor een link naar meer informatie over deze geldverstrekker en over de hypotheken.

Als onafhankelijke adviseur ben ik vrij in de keuze van geldverstrekker. Ik dien uitsluitend het belang van de klant. Samen kijken we naar de beste oplossing, op basis van o.a. rente, voorwaarden, (groen) imago van de bank, etc.

Op mijn website zou ik heel veel algemene informatie kunnen zetten over hypotheken. Dat doe echter ik niet. Want daarover kan je al heel veel vinden op de websites van onderstaande geldverstrekkers zelf.

Mijn klanten vertrouwen op mijn vakkennis en ervaring, en hebben in het algemeen geen belangstelling om ook maar een kwart van wat ik weet over hypotheken te willen weten. Ieder zijn vak. Zoek overal waar je wilt, en vind de antwoorden in een persoonlijk gesprek met mij.
Graag tot ziens en tot je dienst.

Verdien geld met je woning

 • Verlaag je hypotheeklasten

 • Verbeter je woning met een Energie Besparing Budget  (wooncomfort, verhoging marktwaarde)

 • Bespaar aanzienlijk op je uitgaven aan energie

Sluit zijbalk