Het belang van inkomensbescherming bij een hypotheek

Kan je het ook nog betalen als je alleen komt te staan?
Op deze pagina vind je meer over het verzekeren van 
inkomensverlies bij overlijden

Overlijdensrisicoverzekering?

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?
Een overlijdensrisicoverzekering (afgekort ORV) is een levensverzekering. Met een ORV kun je ervoor zorgen dat nabestaanden financieel verzorgd achter blijven na een overlijden. 

Hoeveel verzekeren?
Welk bedrag heb je nodig als extra inkomen na het overlijden van jepartner? Uiteraard hangt dit af van de persoonlijke situatie en de grootte van het overlijdensrisico.

In de analyse bespreek ik wat je Netto Besteedbaar Inkomen (NBI) is en wat het gewenst NBI is bij overlijden van een van beide. Op basis daarvan is een gewenst verzekerd bedrag te bepalen.

Heb ik zo’n verzekering nodig?
Als je een partner of gezin hebt is een ORV eigenlijk onmisbaar. Hoe groot het overlijdensrisico is hangt van een aantal factoren af.

  • Ben je tweeverdiener? Dan is het bestedingspatroon waarschijnlijk ook afgestemd op twee inkomens. Valt één van  beiden weg, dan zou de achterblijvende partner bijvoorbeeld de hoge lasten van de woning niet meer kunnen opbrengen.
  • Overlijdt de kostwinner binnen het gezin? Dan daalt het inkomen van de achterblijvende partner. De woonlasten of de kosten voor de kinderen kunnen dan al snel onbetaalbaar worden.
  • Overlijdt een niet-werkende ouder? Dan zal de kostwinner voor extra financiële uitgaven komen te staan, bijvoorbeeld voor kinderopvang bij kleine kinderen en voor studie bij opgroeiende kinderen.

 

De belangrijkste voordelen van een verzekering bij Scildon zijn:

  • Een scherpe premie
  • Geen bijkomende polis- of mutatiekosten
  • Geen premieverhoging tijdens de looptijd.
  • Snel en digitaal aanvraagproces mét een digitale gezondheidsverklaring
  • Als u niet rookt en geen nicotinehoudende middelen gebruikt ontvangt u een korting op de premie.

Klik op de afbeelding hieronder voor een vrijblijvende berekening van de premie bij Scildon en eventueel direct aanvragen. Je krijgt dan een webpagina in een nieuw venster volgens de afbeelding hiernaast.

Online pagina voor het berekenen van een premie

In een aantal gevallen kan een overlijdensrisicoverzekering verplicht zijn, bijvoorbeeld bij het afsluiten van een hypotheek. 
Lees meer

Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee kunt houden bij het afsluiten van een orv.
Bekijk ze hier.

In een aantal gevallen is de premie voor een orv fiscaal aftrekbaar. De meeste premies komen hier echter niet voor in aanmerking.
Lees meer

Het uit te keren bedrag daalt bij een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering elk jaar met een vastgesteld percentage.
Lees meer

Het uit te keren bedrag blijft bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering gedurende de gehele looptijd van de verzekering gelijk. Lees meer

Sluit zijbalk